Blogg

Facbook-junkie med Bachelorgrad i VG.no

facebook_syringe

Bilde: Facebook-spøyte for studenter

Mange sliter med å holde seg unna nettaviser og sosiale medier i eksamensperioden. Men du trenger ikke å slette facebook-profilen din. Last heller ned en superstudent applikasjon og få selvkontroll på 30 sekunder.

Det er eksamenstid. Du sitter fengslet i en alvorstynget lesesal. Rundt deg sitter tilsynelatende seriøse studenter, mens du dagdrømmer om et liv etter eksamen. Siden du uansett ikke klarer å konsentrere deg tar du en rask tur innom Facebook.

Det som skulle være en harmløs sjekk av Facebook, fører til et morsomt videoklipp på YouTube, fem nyhetsaker å VG, litt blogg-snoking og sjekk av e-posten før du får en SMS-invitasjon om lunsj i kantina. Halve dagen er gått, og nok en gang har du ikke fått gjort noe fornuftig.

Facebook er farligst

I eksamensperioden er absolutt alt gøyere enn å lese til eksamen. Dersom du ikke klarer å holde deg unna Facebook og har vurdet å slette profilen, er du ikke alene.

Facebook er «heroin-spøyta» som leder oss inn på ville veier. Vi klarer ikke å holde oss unna når vi prøver å lese til eksamen. De rød notifikasjon-ikonene er frister mer enn å lese til eksamen.

Det er lettere å pløye gjennom dagens nyheter, enn å lese tørt pensum . Tiden forsvinner raskt på sosiale medier og nettaviser. Ikke ideelt når en prøver å få toppkarakter på eksamen.

En superstudents hemmelighet

I ToppkarakterSystemet avslører det vi kaller «superstudentenes åpenbare hemmeligheter». Det er egentlig ikke noe spesielt med dem. Forskjellen er at de anerkjenner svakhetene sine, og gjør små grep for å forbedre dem. Det gjør at de øker læringsevnen drastisk.

Et eksempel er hvordan de håndterer digitale distraksjoner. De bruker ikke viljestyrke, eller lover seg selv at de skal holde seg unna Facebook. VG, YouTube og favoritt-bloggerne sine. Istedenfor å tvinge seg selv, så tilrettelegger superstudenter for fokus. De fjerner flest mulig distraksjoner.

Få selvkontroll på 30 sekunder

Bruk Selvkontroll-appen for å kontroll på datamaskinen. Da trenger du ikke å slette facebook-profilen din. Selvkontroll-appen er en programvare som du laster ned og installerer på PC eller Mac på 30 sekunder.
Deretter legger du inn nettsidene du forsøker å holde deg unna, og setter på nedtellngsfunksjonen.

Selvkontroll-appen gjør det umulig for deg å komme inn på disse sidene. Det nytter ikke å skru av programmet eller ta omstart av datamaskinen. Eneste du kan gjøre er å vente ut tiden, og da anbefales det selvfølgelig å lese til eksamen.

Selvkontrollappen kan du laste ned helt på gratis medlemssidene.

Lykke til på eksamen!

-Nikolai G. Høibo

PS. Dersom du ikke er medlem kan du prøve ToppkarakterSystemet ONLINE helt gratis i 30 dager her.

prov-gratis

Legg igjen en kommentar