Om ToppkarakterSystemet

For å få toppkarakterer trenger vi ikke selvdisiplin som et skolelys, intelligens som en professor eller flaks som en lottovinner. Vi trenger bare å vite hva vi skal gjøre.

Noen liker å gå i alle forelesninger, lese alt pensum, og bruke hele dagen på lesesalen for å få gode karakterer.

Andre liker best å sove lenge, feste i helgene og benytte “skippertaksmetoden” for å bestå og ikke stryke på eksamen.

Problemet er at vi er lært opp til å tro vi må velge mellom disse to ytterpunktene. Det trenger vi ikke.

ToppkarakterSystemet er for oss som vil bruke minimalt med tid på skolen, uten at det går utover toppkarakterene.  Det er for oss som vil ha mer fritid gjennom semesteret, men likevel vil unngå å stryke på eksamen.

ToppkarakterSystemets tre strategier

Det er en tredelt fremgangsmetode som består av tre strategier, ni taktikker og tjuesyv teknikker for å komme gjennom høyere utdannelse med de beste resultatene.

ToppkarakterSystemet er basert på avanserte prinsipper, men hver enkelt del kan brukes umiddelbart for å bli en SuperStudent.

Det tar hensyn til at vi alle er unike, har egne læringsmetoder, studieteknikker og motivasjon for å jobbe med skolen.

ToppFokus, ToppLæring og ToppPrestasjon er de tre strategiene i ToppkarakterSystemet. De handler om evnen til å bli konsentrert, tilegne oss kunnskap og prestere på eksamen.

Menneskene bak:

Pål R. Hetland og Nikolai G. Høibo er forfatterene bak boken «ToppkarakterSystemet».

De har sammen holdt kurs for mer enn 15.000 studenter ved landets største Universiteter og Høgskoler.

ToppkarakterSystemet er et resultat av et studentprosjekt som ble startet for å dekke deres eget behov for bedre studieteknikker. Typisk for studenter med mange jern i ilden, trengte de å finne ut av hvordan de kunne lære pensum veldig raskt.

Ved å gå gjennom forskningsartikler, lese bøker og analysere «naturlige superstudenter» klarte de å avsløre toppkarakter-oppskriften. Metodikken de utviklet ble raskt populært blant medstudenter. Etterspørselen har ført til utgivelsen av bok, lydbok, online nettkurs, live foredrag og programvareutvikling som skal hjelpe studenter å oppnå toppkarakterer.